perjantai 25. huhtikuuta 2008

Neidin uusi kevätasu

Innostuin eilen sovittamaan Hannikselta synttärilahjaksi saamaani vaaleansinistä villapaitaa Tilda tyttöselle ja se sopi aivan mainiosti. Ompelin samalla tytölle uuden tildamaisen keväthameen. Hamekankaan sain myös lahjaksi synttäriringistä.

Meidän pihalla on jo ihana kevät. Osa tulppaaneista on jo kukassa, samoin palloesikot. Liljat ovat nousseet mullasta ja omenapuut ovat täynnä nuppuja. Joka päivä pitää käydä tervehtimässä kaikkia kasveja ja seurata ja ihastella niiden kasvua. Aurinko paistaa ja elämä hymyilee :)

perjantai 18. huhtikuuta 2008

Laukkuja ja kirjoja

Viikko sitten sain synttärilahjaksi pinkin käsilaukun. Väri on niin hurja, että siihen piti totutella hetki. Nyt tykkään laukusta jo tosi paljon ja odottelen kesämekkopäiviä, että saan ottaa laukun kunnolla käyttöön.


Pinkistä laukusta sain innostuksen laukkuihin ja ompelukone onkin surrannut jo monta päivää. Eilen valmistui tällainen kassi. Kankaan löysin talvella Eurokankaan palakorista ja se suorastaan pyysi päästä mukaani. Nyt se saakin kulkea mukanani pitkin kesää.


Olen ahkera kirjaston käyttäjä ja tällä viikolla sain kaukolainaksi Tildas Julehus -kirjan. Taas löytyi monen monta ihanaa ohjetta, joita on ihan pakko päästä kokeilemaan...

keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

Synttärilahjoja

Viimeinenkin lahja Tilda synttäririnkiläisiltä saapui tänään. Tässä vielä kuvia saamistani lahjoista.























Elvinalta tuli tämä ihana pussukka.
























Tässä vielä kaikki saamani kankaat. Ne kyllä näyttävät niin houkuttelevilta, että tekisi mieli alkaa heti ompelemaan.

tiistai 15. huhtikuuta 2008

Kevään kukkia

Pupujussit ovat pistelleet poskeensa puolet krookuksista. Kukkanuput ja lehdet ovat näköjään olleen vastustamattoman herkullisia. Minua kyllä harmittaa. Onneksi meillä siitä huolimatta vielä jotain kukkii.






















Enkelipelakuu on kukkinut ulkoeteisessä jo jonkin aikaa. Löysin enkelipelakuut viime keväänä ja maksoin pienistä taimista 3 euroa kappale. Viime kesänä pelakuut kasvoivat ja talven ne viettivät viileässä ja valoisassa, kuten muutkin pelargoniani. Otin niistä keväällä paljon pistokkaita ja nyt uudet taimet odottavat kesän tuloa.

sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Ihanaa postia!

Posti toi tullessaan ihania syntymäpäivälahjoja synttäririnkiläisiltä :) Kiitokset rakkaat Tilda-ystäväni suloisista lahjoista! Osa lahjoista on vielä matkalla, joten odotettavaa riittää vielä ensi viikollekin.























Kevät on ollut todella kiireistä aikaa ja blogiin kirjoittelu on jäänyt vähiin. Yritän hieman parantaa tapojani ja laittaa kuvia ainakin puutarhan pienistä ihmeistä pitkin kevättä ja kesää. Eilen aloimme tekemään pihallemme uutta katettua terassin laajennusta ja kesäkeittiötä. Tässä kuva suunnitelmasta.























Avoterassi on siis jo olemassa, mutta aumakattoinen osa on suunnitelma uudesta. Sinne muurataan takka sekä paikat kaasugrillille, muurinpohjapannulle ja pieni pesuallas. Katokseen haluan myös ehdottomasti kunnon riippumaton, jossa voi sulatella grilliruokia ;) Tällä hetkellä tavoitteena olisi saada katos valmiiksi ennen juhannusta, mutta aikataulu saattaa vielä venyä...