lauantai 26. tammikuuta 2008

Aurinkoa

Taas on ulkona ihana auringonpaiste :) Kävin juuri laittamassa kartiovalkokuusille säkkikankaasta varjostusta, ettei neulaset rusketu. Ajatukset on jo ihan pihalla elikkäs piha ja puutarhajutuissa. Kaupoissakin katse suuntautuu jo haikeana taimimultapussien suuntaan. Pihakuume nousee kovaa vauhtia.

Meidän puutarha on suunniteltu pikkuhiljaa. Yleensä minä suunnittelen ja yhdessä miehen kanssa toteutetaan isoimmat jutut. Pienemmät pihahommat minä teen itse. Vielä viime kesänä teki mieli sommitella kukat tosi tarkkaan värien mukaan, mutta jostain syystä joku kasvi oli aina väärässä paikassa. Syksyllä sitten päätin, että en edes halua mitään liian tarkkaa värisuunnitelmaa. Kasvavathan eriväriset kukat luonnossakin sulassa sovussa rinnakkain.

Minulla ei myöskään ollut tarkoituksena tehdä mitään romanttista ja vanhanaikaista puutarhaa, mutta sellainen meidän pihasta on muodostumassa. Liuskekiviä ja suloisia vanhanajan kasveja ja vaaleanpunaista ja vaaleanpunaista ja vaaleanpunaista. Hävettää edes tunnustaa kuinka paljon vaaleanpunaisia kukkia meillä on! Puolustuksekseni voin sanoa, että vaaleanpunainen sopii tosi hyvin meidän vaaleansinisen talon kanssa. Ei voi mitään...

Tässä hieman maistiaisin meidän VAALEANPUNAISISTA kukista.2 kommenttia:

Hannis kirjoitti...

Moikka!

Voi tosi ihana kun laitoit mulle sun blogisi osoitteen :-) Mun tulee nykyisin paljon enemmän laitettua kommenttia blogien kautta, jotenkin helppoa samalla kun käy ihastelemassa juttuja! Vautsi vau mitä olekaan tehnyt! Ihanat Tilda-jutut! Minä oon tehnyt niitä villapaitoja niille Tilda-pupuille ja nalleille mutta itse nallet ja puput ovat kesken, kun mulla ei ole ompelukonetta täällä. Oon leikannut kyllä kankaita valmiiksi, ompelen sit Suomessa. Tai oikeastaan muokannut vähän kaavoja, jos noita sitten myy. Ei tule narinaa tekijänoikeuksista mistään suunnalta.

Täytyy ihastella vaan sitä puutarhaa, minkä olet saanut aikaan. Aivan upea! Kesällä voisin tulla katsomaan kesällä livenä :-)

t.hanna, vanha naapuri

Merja Kasperiinasta kirjoitti...

Kukat näyttävät tosi kivoilta. Ostimme äskettäin vanhan talon ja yritän kovasti suunnitella puutarhaa. Sellainen romanttinen ja tanskalais/ranskalainen tyyli olisi hakusessa, mutta kun olen niin tumpelo puutarhajutuissa. Olisi kiva nähdä kuvia teidän pihasta :)