lauantai 13. joulukuuta 2008

Joulupossu


Eilen ompelin iiihanan joulupossun! Pitkästä aikaa todella itse ihastuin omplelemaani pehmoon. Possu on vaaleanpunaista villakangasta. Silmät ja kippurahäntä ovat käsinkirjotut. Koristeena vielä punaiset sydämet Tilda-pilkkukankaasta ja leikkipiparisydän kaulassa. Tästä tulee meidän perheen vakio joulukoriste ja eiköhän näitä jo ensi Jouluna saa ostaa eri kokoisina nettiputiikistani - pitäkää peukkuja että toiveeni toteutuu ;)

tiistai 9. joulukuuta 2008

Muumitalo


Olen monena vuonna tehnyt Jouluksi piparkakkutalon. Viime vuonna talo oli pieni ja soma mökki, joka näkyy blogin yläkuvassa. Tänä vuonna ostin muotit muumitaloa varten, koska lapset tykkäävät kovasti muumeista. Kuopus käy monta kertaa päivässä ihastelemassa muumitaloa. Vanhempi poika taas odottaa innolla, että saa Joulun jälkeen syödä talon :)
Eräänä Jouluna vuosia sitten tein valtavan joulukirkon piparitaikinasta. Suuriin kaari-ikkunoihin laitoin "ikkunalasit" liivatelehdistä ja muutekin viimeistelin piparikirkon erityisen huolella. Heti kirkon valmistuttua meille oli tulossa lapsiperhe kylään ja vein silmäteräni talteen makuuhuoneeseen, ettei vahinkoja pääsisi tapahtumaan. Jossain vaiheessa iltaa makuuhuoneesta kuului kummallista ääntä ja menin varovasti katsomaan mitä siellä tapahtui. Mies oli avannut ikkunan tuuletusta varten ja kun Helsingin kostea ilma pääsi huoneeseen piparikirkkoni yksinkertaisesti pehmeni ja romahti alustalleen. Muutama vuosi vierähti ilman piparkakkutaloja...



maanantai 8. joulukuuta 2008

Joulupupu




Jättipupu sai Joulun kunniaksi punaisen lakin päähänsä.
Huomasin juuri säätiedotuksesta, että huomenna on tiedossa lunta!!! Olisi ihanaa saada valkoinen Joulu.

lauantai 6. joulukuuta 2008

maanantai 1. joulukuuta 2008

Joulukalenteri


Tämä äiti on kyllä ihan myöhässä järjestämässä Joulua. Viimeisenä päivänä marraskuuta kaivoin vaatehuoneen perältä vanhan joulukalenterimme. Olen sen vuosia sitten itse ommellut ja sen kangaspusseista on löytynyt monenlaisia makeita yllätyksiä. Nyt kaikkien Tilda-ompelusten jälkeen kalenteri näytti tosi kamalalta ja se sai jäädä vaatehuoneeseen pölyttymään. Pojat saivat avata tänä aamuna tavalliset adventtikalenterit ja minä päätin ommella uuden kalenterin koko perheelle. Muutaman tunnin aamulla surrasin ompelukoneen ääressä ja lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. Yksi aika oleellinen asia siitä vielä puuttuu - täytteet! No mitäs pienistä...

Ensimmäisenä adventtina etsimme kaapista joulukoristeita ja jouluvaloja sekä leivoimme vuoden ensimmäiset joulupiparit Kaisa-mummin maailman parhaalla piparireseptillä. Koko porukalle löytyi vielä joulukätköistä tonttulakitkin. Siinä vaiheessa kun meinasin laittaa cd:ltä joululaulut soimaan laitettiin mieheni kanssa yhteistuumin soitin kiinni. Ei vielä, ei ei ei! Koko Jouluun kyllästyy jo ennen kuin se alkaakaan. Silti viritin illalla kelloradion Toivo FM -jouluradiolle. Jostain syystä siihen ei ikinä kyllästy.

Yritysjutut on edelleen vakavasti suunnitelmissa. Uusia malleja ja kaavoja teen joka viikko lisää. Tässä pari viikkoa sitten ompelemani heppa.