torstai 30. huhtikuuta 2009

Kirjoja


Olen ihan koukussa ihaniin puutarhakirjoihin. Seuraan koko ajan mitä uutuuskirjoja ilmestyy ja hankin itselleni kaikki parhaat heti!!! En kuitenkaan tuhlaa kirjoihin omaisuuksia vaan olen kirjaston suurkuluttaja ;) Olen myös laiska ja mukavuudenhaluinen ja siksi varaan kaikki haluamani kirjat - jopa ne kirjat, jotka ovat paikalla kirjaston hyllyssä. Maksan mielelläni palvelumaksun siitä, että joku etsii kaikki haluamani kirjat valmiiksi ja kun saan ilmoituksen tekstiviestinä voin hakea kirjat nopeasti suoraan tiskiltä.
Uutuuskirjojen varaamisessa on myös se hyvä puoli, että saan tosi usein luettavaksi juuri kirjastoon saapuneen kirjan ja saan olla kirjan ensimmäinen lukija. Elämän pieniä iloja :)

lauantai 25. huhtikuuta 2009

Simaa ja sitruunaa


Tänään oli ihanan aurinkoinen ja lämmin kevätpäivä. Aamulla tein simaa vappua varten ja nautiskelin sitruunantuoksusta. Terassi ja uusi kesäkeittiö on nyt pesty lattiasta kattoon ja ensi viikolla olisi tarkoitus käsitellä terassin lattiat ruskeiksi. Peltimiehellä on jo valmiina huuva tulisijaa varten ja kesäkeittiön tiskiallaskin odottaa asennusta autotallissa. Riippumatto pääsee paikoilleen katoksen alle ehkä jo tänä iltana tai viimeistään huomenna. Kyllä se kesä pian tulee!

tiistai 21. huhtikuuta 2009

Kesän odotusta


Tuskin maltan odottaa lämpimiä ilmoja, krookuksia, tulppaaneita ja muita kukkia. Odotan myös malttamattomana, että posti toisi myöhästyneen synttärilahjani eli riippumaton. Malli on sama kuin kuvassa, mutta väri on turkoosi kuten kuvan pussukka. Viime kesästä saakka olen miettinyt mikä riippumatto olisi ihanin ja päädyin lopulta tähän La Siestan mattoon.

Pihalla on vielä melko väritöntä ja kylmää. Jotain vihreää maasta jo kuitenkin löytyy. Mitäs havujen takaa pilkistää?

Siellähän ovat krookuksen nuput pupujusseilta suojassa. Viime kesänä melkein kaikki krookukset päätyivät pupujen ruuaksi, joten tänä keväänä pidän ne kaikki yöt havujen alla suojassa.

Myös ruohosipuli on kohta valmista salaattiin laitettavaksi.

tiistai 7. huhtikuuta 2009

Tarinoita puutarhasta


Olipa kerran Flammentanz-ruusu, mutta eipä ole enää. Viime kesänä ruusu kasvoi yli kaksi metriä korkeaksi ja heinäkuussa koko valtava pensas oli täynnä punaisia kukkia. Syksyllä laskin varovaisesti köynnöksen maata vasten ja suojasin huolellisesti pakkaspeitteellä. Juurelle laittelin vielä havujakin suojaksi. Pari viikkoa sitten kävin katsomassa mitä ruusulle kuuluu ja huomasin, että myyrät olivat kuorineet rungot siltä alueelta mitä pakkaspeitteen alta näkyi. Tänään otin pakkaspeitteen pois ja uskokaa tai älkää, mutta ruususta oli syöty KAIKKI kuoret ja tuoreet oksat oli silputtu kokonaan! Pelkät valkoiset rangat olivat jäljellä. Meidän myyrät voi tosi paksusti moisen herkkuaterian jälkeen...

En myöskään tiennyt, että jänikset syövät havuja. Meidän pihalta puput ovat pistäneet poskeensa ainakin kaksi viime kesänä istuttamaani kääpiökatajaa sekä yhden männyn taimen. Myös syreenit ovat maistuneet myyrille ja puput varmaan odottavat innolla maukkaiden krookusten kasvamista, että pääsevät taas herkuttelemaan.

torstai 2. huhtikuuta 2009

RitaRillan blogissa arvonta!!!


Tällainen pupuneiti on palkintona arvonnassa RitaRillan blogissa.