keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Arjen luksusta ja lisää virtaa


Kylläpä näyttää hyvältä tuo kupillinen cappucinoa. Sain pari vuotta sitten yllärinä synttärilahjaksi espressokeittimen. Sitä ennen olin nautiskellut cappucinosta vain kahviloissa. Olin tosi yllättynyt lahjasta sillä sain sen mieheltäni, joka ei ikinä juo itse kahvia. Keittimen tarkoituksena oli kuulemma tuoda arkeen luksusta ja sitä se on tuonutkin. Ihania pieniä hetkiä ihan itselleni.


Nyt on kyllä cappucino tarpeen sillä väsyttää ihan kamalasti. Voisin nukkua vaikka koko päivän. En kuitenkaan nuku sillä illalla pääsen ystävän kanssa kahdestaan elokuviin ja syömään ihan ilman miehiä :)


perjantai 18. heinäkuuta 2008

Oi ihana heinäkuu

Tänään on se päivä. Tänään alkaa meidän kesäloma - jippii! Muutenkin meillä on ollut tänään kivaa pikkupoikien kanssa. Aamupäivällä laitoin Iivarin rattaisiin ja Onnin seisontalaudalle ja kävelimme reippaasti keskustaan. Päiväruokana syötiin hampurilaiset ja kotiin tulimme junalla. Oli kyllä tosi kiva junaretki :)

Kotona meitä odotteli kaunis auringonpaiste ja koska kamera oli mukana niin pääsin ikuistamaan kuinka Ville de Lyon on vallannut pihavalaisimen.


Liljat ovat parhaimmillaan.


Lopuksi vielä mikäs muu kuin kesäkeittiö. Ihan yhtä keskeneräisenä kuin viimeksikin, mutta pahimmat sotkut on siivottu.


Hyvää kesää kaikille!

tiistai 15. heinäkuuta 2008

Rakennelmia ja keskeneräisyyttä



Kevät ja alkukesä on kulunut kesäkeittiötä rakentaessa. Pikkupojat onneksi viihtyvät tosi hyvin pihaleikeissä. Viimekesänä rakensimme pojille leikkimökin ja hiekkalaatikon, jotka ovat kovassa käytössä. Onni kerää pihalta käpyjä ja tekee niistä leikkimökin keittiössä milloin mitäkin herkkuja. Sitten koko perhe kokoontuu leikkimökin terassille kahville tai syömään leikkiruokaa.

Tuleekohan vielä niitäkin kesiä, että talo ja piha olisi niin valmis, että pihalla voisi vain rentoutua, lukea kirjoja ja syödä jätskiä? Tähän asti on joka kesä rakennettu jotain uutta ja entisetkin hommat ovat vielä kesken. Toisaalta on aivan ihanaa tehdä ja rakentaa uutta. Olisi kamalaa, jos ei voisi suunnitella uutta, kun kaikki olisi jo tehty!

Keskeneräisestä puheenollen: tässä viimeisin kuva kesäkeittiöstä. Tiilikate on jo asennettu, mutta suurin osa harjatiilistä puuttuu. Tarkoitus olisi pitää raksalla suursiivous, niin terassin saisi jo hyvin käyttöön. Ihanaa...

sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Housunpolvet Tildatyyliin



Onnin lempifarkuista kuluivat leikeissä polvet puhki. Minä tietysti paikkasin ne Tildakankailla. Nyt farkut ovat vieläkin mieluisemmat :)

Lisäilen taas muutamia puutarhakuvia. Ruusunätkelmä on kasvanut valtavaksi pylvääksi. Korkeutta alkaa olla yli kaksi metriä ja kukkia sekä nuppuja on valtavasti!


Madame le Coultre -kärhö kukki jo keväällä, mutta näköjään kukkii taas.


Daaliat alkavat myös olla kukassa. Tämän nimeä en muista.


perjantai 11. heinäkuuta 2008

Raksahommia ja ruusuja



Kesäkeittiö edistyy taas. Terassille pääsee jo auringolta ja melkein sateeltakin suojaan sillä katolla on jo laudoitus. Tänään saimme jo laitettua ensimmäiselle sivulle kattotiiletkin. Jipii.



Ensi viikolla odotellaan tiiliä grilliä varten. Taisimme ostaa "sian säkissä", sillä olemme nähneet tiilet vain pienessä kuvassa valmistajan nettisivulla. Toivottavasti ne näyttävät yhtä hyviltä myös omalla pihallamme.




Ruusut ovat täydessä kukassa. Liljat sekä daaliat aloittelevat kukintaa. Huomenna taitaa pitkän odotuksen jälkeen avata ensimmäisen kukkansa myös jalokärhö Ville de Lyon.



keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Puutarhakuvia

Tänään oli pitkästä aikaa kamera mukana pihalla. Pikkujasmikkeet tuosuvat tosi voimakkaasti metsämansikalle ja omenapuun alla punertaakin jo Onnin ja Iivarin omat kuukausimansikat. Puutarhamansikoistakin on saatu jo maistiaiset. Flanmmentanz ruusu on kasvanut parissa vuodessa valtavasti ja nyt se on täynnä nuppuja. Eilen aukesivat ensimmäiset kukat. Pitää nauttia niistä vielä kun ehtii, sillä vihreissä lehdissä näyttää olevan mustia laikkuja.

Tuoksuherneen kukat ovat tällä kertaa tummansinisiä.


Tuoksuherneiden juurella kukkii sitruunatimjami.


Eteisen ihanuus on riippapelakuu.


Koko alkukesä on ollut kauheaa kiirettä ja reissua. Kesäkeittiö ei siis ole edistynyt ollenkaan. Nyt ollaan taas kotona ja kesäloman alkuun on vielä kolme viikkoa. Ehkä pian saadaan terassin katto valmiiksi.