tiistai 29. tammikuuta 2008

Uimari Ulla

Tässä on Uimari Ulla. Taitaa olla jotain sukua Tiina-tyttöselle, koska hiukset on ihan samaa sävyä. Pyyhe puuttuu vielä, mutta ompelen sen joskus myöhemmin.















































Seuraavia Tilda projekteja ovat hanhi ja jättipupu. Tilda-hanhen näin viikonloppuna naapurintytön syntymäpäivillä ja se oli tosi söpö. Tilda-pupun kaavoja suurensin kopiokoneella ja ajattelin ommella jättipupun 3-vuotiaalle pojalleni syntymäpäivälahjaksi.

Olen viime aikoina todella innostunut näistä Tilda ompeluksista. Päätin ottaa tavoitteeksi kokeilla aina uusia kaavoja eli ompelen vain yhden joka mallia. Jos haluan antaa jonkun Tilda-pehmon lahjaksi, niin silloin voin ommella saman mallin uudestaan. Eilen ilmoittauduin isoon Tilda vaihtoon. Kävin jo selailemassa kankaitani ja muita tarvikkeitani läpi mitä ihanaa voisin lähettää. Eiköhän sieltä jotain Tildamaisen ihanaa löydy :)

lauantai 26. tammikuuta 2008

Aurinkoa

Taas on ulkona ihana auringonpaiste :) Kävin juuri laittamassa kartiovalkokuusille säkkikankaasta varjostusta, ettei neulaset rusketu. Ajatukset on jo ihan pihalla elikkäs piha ja puutarhajutuissa. Kaupoissakin katse suuntautuu jo haikeana taimimultapussien suuntaan. Pihakuume nousee kovaa vauhtia.

Meidän puutarha on suunniteltu pikkuhiljaa. Yleensä minä suunnittelen ja yhdessä miehen kanssa toteutetaan isoimmat jutut. Pienemmät pihahommat minä teen itse. Vielä viime kesänä teki mieli sommitella kukat tosi tarkkaan värien mukaan, mutta jostain syystä joku kasvi oli aina väärässä paikassa. Syksyllä sitten päätin, että en edes halua mitään liian tarkkaa värisuunnitelmaa. Kasvavathan eriväriset kukat luonnossakin sulassa sovussa rinnakkain.

Minulla ei myöskään ollut tarkoituksena tehdä mitään romanttista ja vanhanaikaista puutarhaa, mutta sellainen meidän pihasta on muodostumassa. Liuskekiviä ja suloisia vanhanajan kasveja ja vaaleanpunaista ja vaaleanpunaista ja vaaleanpunaista. Hävettää edes tunnustaa kuinka paljon vaaleanpunaisia kukkia meillä on! Puolustuksekseni voin sanoa, että vaaleanpunainen sopii tosi hyvin meidän vaaleansinisen talon kanssa. Ei voi mitään...

Tässä hieman maistiaisin meidän VAALEANPUNAISISTA kukista.































perjantai 25. tammikuuta 2008

Kevättä odotellessa

Tänään oli päivällä ihana auringonpaiste ja tuli mukavan keväinen olo. Siitä innostuneena tein siementilauksen Korpikangas Siemen -nettikaupassa. Tilasin mm. Keijunmekko-köynnöksen sekä Punapäivänkakkaran siemenet. Keijunmekon kuvan löysin Viherpihan sivuilta. Toivottavasti saisin joskus oman köynnöksenikin kasvamaan noin upeaksi. Keijunmekon voi saada talvehtimaan viileässä varastossa tms, joten sitä pitää ehdottomasti kokeilla ensi talvena.



















Koska verhoista ei tullut ihan sellaiset kuin odotin ajattelin laittaa tänne pari muuta kuvaa olohuoneesta. Kuvissa näkyy meidän vauvan riippukeinu, joka on ollut ihan ehdoton apu pienen vauvan kanssa. Meidän molemmat pojat ovat nukkuneet siinä vauvoina päiväunensa ja tottuneet samalla elämän ääniin. Ei siis ole tarvinnut alkaa hiljaa hyssyttelemaan, kun vauva nukkuu. Nyt meidän vauva täyttää jo kohta vuoden, joten riippukeinuajat ovat jo ohi...























torstai 24. tammikuuta 2008

Uudet verhot

Tänään sain uudet verhot silitettyä ja ripustettua ikkunaan. Lopputulos ei vastannut odotuksia. Tavallaan tykkään, mutta ehkä liian romanttista minun makuuni. Tarkoitus ei todellakaan ollut tehdä meidän olohuoneen ikkunoista kermakakkua...






keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Keskeneräisiä hommia

Tällaisia kankaita kaapista löytyi uimareita varten.



















Tässä kuva verhoprojektista. Ruutuverhot tuplaikkunassa näyttävät liian kapeilta, joten ompelen läpikuultavasta luonnonvalkoisesta kankaasta toiset verhot, jotka lisään näiden verhojen viereen. Ruutuverhot jäävät ulkoreunaan ja vaaleat verhot sisäreunaan.



















Lopuksi vielä kuva työpöydältäni, jossa on monta Tilda-kaveria seurana. Keskeneräinen lumiukko odottelee korvia ja vaatteita. Nyt pitää viedä meidän pikkumies päiväunille, että pääsen verhoja ompelemaan.

tiistai 22. tammikuuta 2008

Ihanat leidit rannalla!

Tässä olisi seuraava projektini. KaSil lähetti kaavat näihin mahtaviin uimareihin. Jos vaikka huomenna pääsisin valitsemaan uimapukukankaita sekä sopivaa rusketuksen sävyä.
























Tänään kävin ostamassa verhokankaat olohuoneeseen ja ne täytyy ommella vielä ennen uimareita. Jos saan huomenna jotain valmiiksi niin laittelen sitten kuvia tänne.

maanantai 21. tammikuuta 2008

Uusi nukke

Kyllä näissä nukeissa on aikamoinen näpertäminen...

Tänään Tiina-tyttö sai lopultakin uuden mekon ylleen.

torstai 17. tammikuuta 2008

No onkos tullut kesä...

Yksi harrastuksistani on vielä paljon, paljon rakkaampi kuin Tildat ja askartelut. Olen täydellisesti menettänyt sydämeni puutarhalle. Saatuani oman pienen pihan olen pikkuhiljaa sairastunut vakavasti puutarhakuumeeseen. Oireet alkavat heti alkuvuodesta ja pahenevat aina kesää kohden. Aina pitää myllätä sormet mullassa ja istuttaa tai kylvää jotain uutta. Edes rikkaruohot eivät minua lannista, vaan jopa niiden kitkeminen on lempipuuhaani.

Tässä olisi jotain kuvia aikaansaannoksistani. Kuvassa vasemmalla näkyy kivien viereen istuttamani patjarikot pieninä tupsuina. Keskellä kuva suunnilleen samasta kohdasta pari vuotta myöhemmin ja oikeanpuoleinen kuva on otettu viime keväänä. Nyt odotan innolla mitä kivien luota löytyy tänä keväänä...












Viime kesän projektini oli siistiä raja-aidan ja tien välinen alue. Paikalle oli jo alunperin jätetty kolme isoa kiveä koristeeksi ja kesällä 2005 teimme kivien viereen muurikivistä pyöreän kukkapenkin. Tässä kuva kesältä 2006.















Tässä kuva samasta kohdasta kesällä 2007.




tiistai 15. tammikuuta 2008

Tildaa...

Tämän talven uusi ihastukseni ovat Tilda ompelukset. Lainasin sattumalta kirjastosta Satumainen Talvi -kirjan ja sen jälkeen piti tilata omaksi pari muutakin Tilda-kirjaa. Kuvasta löytyy jouluinen tonttutyttö, joka sittemmin on riisunut tonttulakkinsa ja muuttunut tavalliseksi Liisa-tyttöseksi. Kuvassa on myös pupuneiti sekä ankka, jonka mieheni nimesi Talkkunaksi, koska se on kuulemma talkkunajauhojen värinen. Työnurkkauksessani odottelee keskeneräisinä uusi tyttönen, muutama sisustussydän sekä lumiukko...